آیا قرص های لاغری موثرند؟
1 آذر 1402
داروهای کاهش وزن تجویزی، از جمله آگونیستهای GLP-1، اورلیستات و ستملانوتید، ممکن است برای برخی افراد موثر باشد. اما برای موفقیت طولانیمدت انجام تغییرات دیگری در سبک زندگی همچنان ضرورت دارد.
اگر با وجود انجام تغییراتی در رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی، هنوز کاهش وزن برایتان دشوار است، بهتر است از خود بپرسید که آیا داروی کاهش وزنی که دکتر تجویز میکند برای شما مناسب است یا خیر.
این داروها معمولاً از طریق یک یا چند مکانیسم که در ادامه شرح میدهیم عمل میکنند:
- کاهش اشتها، ایجاد احساس سیری بیشتر، بنابراین کالری کمتری میخورید
- کاهش جذب مواد مغذی مانند چربی که باعث میشود کالری کمتری دریافت کنید
- افزایش چربی سوزی، باعث میشود کالری بیشتری بسوزانید
وقتی این داروها با سایر تغییرات سبک زندگی همراه شوند و تحت نظارت متخصص مراقبتهای بهداشتی مصرف شوند، میتواند راه موثری برای کاهش وزن شما باشد.
ما همه داروهای کاهش وزن را که در حال حاضر در دسترس هستند، از جمله نحوه عملکرد آنها، اینکه ممکن است برای چه افرادی مناسب باشند، تحقیق در مورد اثربخشی آنها و نگرانی های بالقوه ایمنی را بررسی کردیم.
چه داروهایی برای کاهش وزن مورد تایید FDA هستند؟
چندین دارو برای کاهش وزن افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی به تایید سازمان غذا و دارو (FDA) رسیده است. این داروها نیاز به تجویز پزشک دارند و فقط باید تحت نظارت پزشک مصرف شوند.
داروهای مذکور در حال حاضر شامل موارد ذیل هستند:
- آگونیستهای GLP-1، از جمله لیراگلوتاید (Saxenda)، سماگلوتاید (Wegovy)، و تیرزپاتید (Zepbound)
- اورلیستات (Xenical)
- فنترمین/توپیرامات (Qsymia)
- نالترکسون/بوپروپیون (Contrave)
- ستملانوتید (Imcivree)
- داروهای سرکوب کننده اشتها، از جمله فنترمین (Adipex-P یا Lomaira)
این داروها باید با رژیم کاهش وزن متعادل ترکیب شوند، زیرا به تنهایی راهحل طولانیمدت و مفیدی برای چاقی نیستند و ممکن است به مرور زمان منجر به بازیابی وزن شوند.
آنها همچنین دارای عوارض جانبی زیادی هستند که برخی از آنها میتواند جدی باشد.
داروهای کاهش وزن تجویزی چقدر موثر هستند؟
داروهای کاهش وزن میتوانند ابزار موثری برای حمایت از مدیریت وزن باشند.
بیشتر آنها با کاستن از میزان مصرف غذا، کاهش جذب چربی یا افزایش چربیسوزی کار میکنند که در نتیجه در طول زمان کاهش وزن قابل توجهی را به همراه دارد.
در بیشتر موارد، این داروهای تجویزی معمولاً میتوانند حدود 5 تا 10 درصد کاهش وزن را به همراه داشته باشند. با این حال، این می تواند بسته به عوامل مختلفی از جمله داروهای خاصی که مصرف میکنید، متفاوت باشد.
به یاد داشته باشید این داروها باید در کنار تغییرات رژیم غذایی و اصلاح شیوه زندگی، مانند فعالیت بدنی منظم، استفاده شوند.
تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی نه تنها به افزایش اثربخشی داروهای کاهش وزن کمک میکند، بلکه میتواند میزان بازیابی وزن را به حداقل برساند، اتفاقی که اغلب پس از قطع مصرف این داروها رخ میدهد.
مزایا و معایب داروهای کاهش وزن
مزایا:
- برای کاهش وزن موثر است، در صورت استفاده همراه با تغییرات رژیم غذایی و فعالیت بدنی منظم
- مورد تایید FDA برای مدیریت وزن
- ممکن است مزایای سلامتی دیگری از جمله بهبود قند خون، فشار خون یا سطح کلسترول در پی داشته باشند
- بسیاری از داروها از طریق پلتفرمهای بهداشت از راه دور در دسترس هستند
معایب:
- برای همه مناسب نیست
- برخی از داروها بسته به پوشش بیمهای ممکن است گران باشند
- میتواند عوارض جانبی داشته باشد که برخی از آنها ممکن است جدی باشند
- پس از قطع دارو، بازیابی وزن محتمل است
- به تحقیقات بیشتر در مورد اثرات درازمدت بر روی سلامت نیاز است
داروهای کاهش وزن تجویزی
نگاهی گذرا به داروهای کاهش وزن با نسخه:
- آگونیستهای GLP-1 [لیراگلوتاید (Saxenda) و سماگلوتاید (Wegovy)]
- اورلیستات
- فنترمین/توپیرامات
- نالترکسون/بوپروپیون
- ستملانوتید
- سرکوب کنندههای اشتها
1. آگونیستهای GLP-1
سه آگونیست GLP-1 برای کاهش وزن تایید شدهاند، از جمله لیراگلوتاید (Saxenda)، سماگلوتاید (Wegovy) و تیرزپاتید (Zepbound). هر سه به صورت تزریقی در دسترس هستند، اما لیراگلوتاید یک بار در روز تجویز میشود، در حالی که سماگلوتاید و تیرزپاتید فقط یک بار در هفته.
برخی دیگر از آگونیستهای GLP-1، با اینکه برای درمان دیابت نوع 2 در نظر گرفته شدهاند، بهطور خاص برای کاهش وزن تایید نشدهاند، گاهی اوقات برای مدیریت وزن بدون نظر پزشک استفاده میشوند، از جمله:
- سماگلوتید (Ozempic یا Rybelsus)
- دولاگلوتاید (Trulicity)
- لیراگلوتاید (ویکتوزا)
- اگزناتید (Byetta)
- exenatide با انتشار طولانیمدت (Bydureon BCise)
- تیرزپاتید (مونجارو)
آگونیستهای GLP-1 فقط از طریق نسخه پزشک یا سایر متخصصان مراقبتهای بهداشتی واجد شرایط در دسترس هستند. چندین سرویس بهداشتی از راه دور و برنامههای کاهش وزن نیز در صورت داشتن معیارهای واجد شرایط بودن، نسخههایی از این داروها را میتوانند ارائه دهند، از جمله برنامه Ro Body و Calibrate.
چگونه عمل میکند: آگونیستهای GLP-1 با کاهش سرعت تخلیه معده، افزایش احساس سیری، و کاهش ترشح گلوکاگون، هورمونی که در تنظیم اشتها نقش دارد، کار میکنند.
اثربخشی: در چندین مطالعه نشان معلوم شده است آگونیستهای GLP-1 میتوانند برای مدیریت وزن مفید باشند.
برای نمونه، در مطالعهای با شرکت 1961 بزرگسال نشان داد که مصرف 2.4 میلی گرم سماگلوتید در هفته همراه با تغییرات سبک زندگی منجر به کاهش تقریباً 15 درصدی وزن بدن پس از 68 هفته شد.
مطالعه کوچک دیگری نشان داد افرادی که لیراگلوتاید مصرف میکنند بهطور متوسط 17.2 پوند (7.8 کیلوگرم) وزن در طول 6 ماه از دست دادهاند.
اخیراً، در یک کارآزمایی بالینی فاز 3 در سال 2023 روی 2539 بزرگسال نشان داد افرادی که تیرزپاتید مصرف میکنند، در طول 72 هفته 20 درصد یا بیشتر از وزن خود را از دست دادهاند.
عوارض جانبی: عوارض جانبی شایع شامل یبوست، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، سردرد، افزایش ضربان قلب، عفونتها و سوءهاضمه است.
اگرچه غیر معمول است، اما عوارض جانبی شدیدی نیز گزارش شده است که ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد. اینها شامل مشکلات کلیوی، تومورهای سلول C تیروئید، بیماری کیسه صفرا، قند خون پایین و افکار خودکشی است. برای کنترل این قبیل عوارض جانبی، تماس منظم با متخصص مراقبتهای بهداشتی خود مهم است.
همچنین به تحقیقات بیشتری در مورد اثرات طولانیمدت این داروها نیاز است، زیرا نگرانی در مورد افزایش مجدد وزن در طول زمان وجود دارد.
موارد منع مصرف: این دارو برای افراد مبتلا به سندرم نئوپلازی غدد درون ریز متعدد (MEN) نوع 2، سابقه سرطان تیروئید یا پانکراتیت، بارداری و استفاده فعلی از برخی داروهای تجویزی توصیه نمیشود.
2. Orlistat (Xenical)
اورلیستات داروی خوراکی است که با نسخه Xenical در دسترس است. همچنین میتوان آن را بدون نسخه با نام تجاری Alli خریداری کرد.
پس از مشاوره پزشکی، پزشک میتواند اورلیستات تجویز کند. برخی از خدمات بهداشتی از راه دور نیز ممکن است نسخهای برای این دارو ارائه دهند.
چگونه عمل میکند: وظیفۀ اورلیستات مسدود کردن فعالیت آنزیمهای خاصی است که برای تجزیه چربیها در دستگاه گوارش استفاده میشوند، اینکار به کاهش کالری جذب شدۀ شما کمک میکند.
اثربخشی: طبق مطالعهای معتبر در سال 2011 بر روی 80 فرد مبتلا به چاقی، کسانی که اورلیستات مصرف کردند پس از 6 ماه بهطور متوسط 10.3 پوند (lb)، یا 4.65 کیلوگرم (kg) وزن از دست دادند. آنها همچنین کاهش قابل توجهی در شاخص توده بدنی (BMI)، چربی شکم، و سطح کلسترول کل و LDL (بد) داشتند.
عوارض جانبی: اورلیستات اغلب باعث مشکلات گوارشی مانند مدفوع شل یا چرب، نفخ و حرکات مکرر روده میشود و تحمل دارو را برای برخی افراد دشوار میسازد. همچنین ممکن است به کمبود مواد مغذی، از جمله ویتامینهای محلول در چربی A، D، E یا K منجر شود.
معمولاً هنگام مصرف این دارو رژیم غذایی کم چرب توصیه میشود، تا در بهحداقل رساندن عوارض جانبی کمک کند.
موارد منع مصرف: سوء جذب مزمن، کلستاز (نوعی بیماری کبدی)، بارداری، نارسایی کلیوی، و استفاده از برخی دیگر داروهای تجویزی.
تفسیر اصطلاح: «منع مصرف» به هر دلیلی اطلاق میشود که فرد نباید داروی خاصی مصرف کند.
3. فنترمین / توپیرامات (Qsymia)
فنترمین/توپیرامات داروی خوراکی است که به دستهای از داروها به نام آمینهای سمپاتومیمتیک تعلق دارد. این دارو نیاز به نسخه پزشک دارد و با نام تجاری Qsymia به فروش میرسد.
چگونه کار میکند: این دارو شامل فنترمین است، مادۀ محرک سیستم عصبی مرکزی و سرکوبکنندۀ اشتها با مکانیسمهای مشابه با آمفتامین. همچنین حاوی توپیرامات، داروی ضد تشنج، است که به کاهش اشتها و افزایش سیری (احساس سیری) برای کاهش وزن کمک میکند.
اثربخشی: محققان در بررسی تحقیقاتیشان به نتایجی دست یافتند که نشان میداد که فنترمین/توپیرامات منجر به کاهش وزن متوسط 17 پوند (7.7 کیلوگرم) و کاهش قابل توجه چربی شکم، فشار خون، قند خون و سطح کلسترول میشود.
در بررسی دیگری با مقایسه اثربخشی چندین داروی کاهش وزن معلوم شد افراد دارای اضافه وزن یا چاقی که فنترمین/توپیرامات مصرف کردند پس از یک سال به طور متوسط 19.4 پوند (8.8 کیلوگرم) از دست دادند.
عوارض جانبی: شایع ترین عوارض جانبی منبع معتبر مرتبط با فنترمین/توپیرامات شامل خشکی دهان، یبوست و احساس سوزن سوزن شدن (پارستزی) است.
این دارو همچنین میتواند باعث افزایش دمای بدن، ناتوانی در تعریق و اختلالات روانی یا شناختی شود.
موارد منع مصرف: این دارو برای افراد مبتلا به گلوکوم (بیماریهای چشمی که منجر به کوری میشود)، سابقه پرکاری تیروئید، بارداری، استفاده اخیر از مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز و استفاده فعلی از داروهای تجویزی خاص توصیه نمیشود.
4. نالترکسون/بوپروپیون (Contrave)
این دارو که با نام Contrave فروخته میشود، داروی خوراکی است که ترکیبی از بوپروپیون، داروی ضد افسردگی و نالترکسون، است که برای مدیریت اختلال مصرف مواد افیونی یا الکل استفاده میشود.
پزشک میتواند تعیین کند که آیا Contrave ممکن است گزینه خوبی برای شما باشد یا خیر و سپس نسخهای به شما بدهد. برخی از خدمات آنلاین نیز ممکن است پس از مشاوره مجازی با متخصص مراقبتهای بهداشتی، Contrave را برایتان تجویز کنند.
چگونه کار میکند: اگرچه مکانیسم دقیق نالترکسون/بوپروپیون کاملاً شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که با تأثیر بر بخشهای خاصی از مغز برای کاهش مصرف غذا، افزایش متابولیسم و افزایش احساس سیری، به کاهش وزن میکند.
اثربخشی: در یکی از بررسیها از چهار بررسی مشخص شد نالترکسون/بوپروپیون با کاهش وزن قابل توجهی در مقایسه با دارونما همراه بود. در طی 1 سال، شرکتکنندگان بهطور متوسط 11 تا 22 پوند (5 تا 9 کیلوگرم) از دست دادند.
در بررسی دیگری به یافتههای مشابهی برخورد میکنیم که گزارش میدهد نالترکسون/بوپروپیون میتواند برای حفظ طولانیمدت کاهش وزن نیز مؤثر باشد.
عوارض جانبی: نالترکسون/بوپروپیون ممکن است باعث تهوع، یبوست، سردرد، استفراغ، سرگیجه و بیخوابی شود. همچنین ممکن است ضربان قلب و فشار خون را افزایش دهد.
موارد منع مصرف: این دارو برای افرادی که سابقه تشنج، بیماری کلیوی در مرحله پایانی، بارداری و استفاده فعلی از مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز، مواد افیونی یا برخی از داروهای تجویزی دیگر، توصیه نمیشود.
5. ستملانوتید (Imcivree)
ستملانوتید، که با نام Imcivree فروخته میشود، متعلق به گروهی از داروهای شناخته شده با نام آگونیستهای گیرنده ملانوکورتین 4 (MC4) است. این دارویی تزریقی و مورد تایید برای درمان چاقی ناشی از جهشهای ژنتیکی خاص است و فقط از طریق نسخه در دسترس است.
چگونه کار میکند: افرادی که دارای جهشهای ژنتیکی خاص هستند ممکن است دچار کمبود فعالساز گیرنده MC4 در مغز باشند که به چاقی میگراید.
ستملانوتید با افزایش فعال شدن این گیرنده، منجر به کاهش گرسنگی، کاهش دریافت کالری و افزایش متابولیسم میشود، که همگی میتوانند باعث کاهش وزن شوند.
اثربخشی: در پژوهشی روی 21 فرد که ستملانوتید مصرف میکردند معلوم شد حدود 62% شرکتکنندگان پس از 1 سال حداقل 10% کاهش وزن داشتند. شرکتکنندگان همچنین کاهش قابل توجهی در حس گرسنگی بدون گزارش عوارض جانبی جدی مرتبط با درمان را تجربه کردند.
مطالعه کوچک دیگری روی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان نشان داد ستملانوتید کیفیت زندگی را به میزان قابل توجهی در اوایل 5 هفته پس از شروع درمان بهبود میبخشد، که میتواند با کاهش گرسنگی و وزن بدن مرتبط باشد.
عوارض جانبی: برخی از شایعترین عوارض جانبی ستملانوتید عبارتند از واکنشهای محل تزریق، هایپرپیگمانتاسیون، حالت تهوع، سردرد، اسهال و درد معده یا کمر. از طرفی، خستگی، استفراغ و افسردگی نیز گزارش شده است.
موارد منع مصرف: این دارو برای افراد مبتلا به نارسایی کلیوی و کسانی که باردار یا شیرده هستند توصیه نمیشود.
6. داروهای سرکوبکنندۀ اشتها
چندین داروی بیاشتهایی یا سرکوبکننده اشتها وجود دارد. با این حال، فنترمین (Adipex-P یا Lomaira) معمولاً تجویز میشود.
فنترمین به صورت خوراکی مصرف میشود و مستلزم نسخه پزشک یا سایر متخصصان مراقبتهای بهداشتی است.
چگونه کار میکند: این داروها با تغییر سطح برخی از انتقال دهندههای عصبی در مغز، اشتها را کاهش میدهند، که میتواند منجر به کاهش وزن شود.
اثربخشی: در مطالعهای بر روی 3411 نفر، اثربخشی چندین دارو برای چاقی مقایسه و معلوم شد افرادی که فنترمین مصرف میکردند بالاترین درصد وزن بدن را طی 12 هفته از دست دادند. کسانی که فنترمین مصرف میکردند بهطور متوسط 8.3 پوند (3.75 کیلوگرم) را در طول مطالعه از دست دادند.
با این حال، به خاطر داشته باشید این داروها فقط برای استفادۀ کوتاهمدت توصیه میشوند، چون پس از چند هفته آستانۀ تحملتان افزایش مییابد و در نتیجه اثربخشی آن کاهش پیدا میکند.
عوارض جانبی: عوارض جانبی بالقوه ممکن است شامل تهوع، استفراغ، اسهال و گرفتگی معده باشد.
سایر عوارض جانبی شدید نیز گزارش شده است و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد، از جمله تنگی نفس، درد قفسه سینه، و تورم اندام تحتانی.
موارد منع مصرف: این دارو برای افرادی که سابقه بیماری قلبی، فشار خون، پرکاری تیروئید، گلوکوم، دیابت، بارداری و برخی داروهای تجویزی دارند توصیه نمیشود.
داروهای کاهش وزن برای چه کسانی مناسب است؟
اکثر داروهای کاهش وزن برای بزرگسالان مبتلا به چاقی یا اضافه وزن و حداقل یک بیماری مرتبط با وزن مورد تایید هستند، مانند:
- دیابت نوع 2
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
بهطور مشابه، ستملانوتید (Imcivree)، برای درمان چاقی ناشی از برخی اختلالات ژنتیکی در نظر گرفته شده است.
این داروها برای افرادی در نظر گرفته شدهاند که نتوانستهاند از طریق روشهای دیگر، از جمله رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، از وزن خود بکاهند.
اگرچه نباید به این داروها در قالب راهحلی سریع نگاه کرد، میتوانند ابزار مفیدی برای حمایت از مدیریت وزن در صورت ترکیب با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی مغذی باشند.
به خاطر داشته باشید داروهای کاهش وزن برای هر کسی مناسب نیستند، از جمله افرادی که باردار هستند، افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند، یا افرادی که داروهای خاصی مصرف میکنند.
متخصص مراقبتهای بهداشتی میتواند بسته به اهداف شخصی، سابقه پزشکی و وضعیت سلامتی شما، راهنماییهایی را در مورد اینکه آیا نیاز است در اینباره نسخه دریافت کنید، ارائه دهد.
داروهای کاهش وزن و بارداری
داروهای کاهش وزن در دوران بارداری توصیه نمیشود و ممکن است برای افرادی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند یا هر فردی که شیر میدهد بیخطر نباشد. قبل از مصرف هر گونه دارو یا مکمل کاهش وزن، با متخصص مراقبتهای بهداشتی قابل اعتماد مانند OB-GYN خود تماس بگیرید.
چه زمانی با پزشک صحبت کنیم؟
اگر برای کاهش وزن همه چیز را امتحان کردهاید و ترازو هنوز تکان نمیخورد، بهتر است با متخصص مراقبتهای بهداشتی مانند پزشک یا متخصص تغذیه در مورد مناسب بودن مصرف داروی کاهش وزن صحبت کنید.
از آنجایی که این قرصها میتوانند عوارض جانبی جدی داشته باشند و برای همه بیخطر نیستند، مهم است که هیچ دارو یا مکملی برای کاهش وزن را بدون مشورت با متخصص مصرف نکنید.
برخی از پلتفرمهای دیجیتال کاهش وزن، از جمله Ro و Calibrate، داروهای GLP-1 را در برنامههای درمانی خود برای افرادی که معیارهای واجد شرایط بودن را دارند، اضافه میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید بررسیهای جامع ما درباره Calibrate و Ro Health را بخوانید.
مراقب باشید:
داروهای کاهش وزن ممکن است برای افراد مبتلا به اختلالات خوردن (EDs) توصیه نشود، حتی اگر وزن بدنی بیشتری دارند، چون خطر سوءاستفاده از داروهای رژیمی تجویزی یا OTC وجود دارد.
مطالعات همچنین نشان میدهد افراد با وزن بدنی بالاتر بهطور نامتناسبی بیشتر احتمال دارد که علائم اختلال در خوردن و اختلال خوردن را تجربه کنند.
اگر همیشه دلمشغولی غذا یا وزن دارید، در مورد انتخابهای غذایی خود احساس گناه میکنید، یا بهطور معمول از رژیمهای غذایی محدودکننده استفاده میکنید، بهدنبال کمک باشید. این رفتارها ممکن است نشاندهندۀ رابطهای نابسامان با غذا یا اختلال خوردن باشد.
اختلال در غذا خوردن و اختلالات اورژانسی میتواند هر کسی را بدون در نظر گرفتن هویت جنسی، نژاد، سن، اندازه بدن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی یا سایر هویتها تحت تاثیر قرار دهد.
این موارد بهواسطۀ هر ترکیبی از عوامل بیولوژیکی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی ممکن است ایجاد شوند – نه فقط بهخاطر در معرض فرهنگ رژیم غذایی قرار گرفتن.
اگر درگیر مدیریت هر یک از این رفتارها هستید، با قدرت پا پیش بگذارید و با متخصص مراقبتهای بهداشتی واجد شرایط، مانند متخصص تغذیۀ معتبر، صحبت کنید.
سوالات متداول
موثرترین داروی کاهش وزن تجویزی کدام است؟
آگونیستهای GLP-1 در حال حاضر موثرترین داروهای ضد چاقی هستند و برای استفاده طولانیمدت بیخطر هستند. هم اکنون، فقط لیراگلوتاید (Saxenda)، سماگلوتاید (Wegovy) و تیرزپاتید (Zepbound) برای کاهش وزن تایید شدهاند، اگرچه برخی از داروهای دیگر GLP-1 ممکن است بدون تأیید پزشک تجویز شوند.
به خاطر داشته باشید بهخاطر محبوبیت Wegovy، در حال حاضر در سراسر کشور با کمبود آن مواجهیم و این مسئله بهدست آوردنش را دشوار ساخته است.
با این حال، این را بدانید که بر اساس عوامل بسیاری از جمله رژیم غذایی، وضعیت سلامتی و سطح فعالیتتان، نتایج فردی میتواند متفاوت باشد.
علاوه بر این، پیروی از رژیم غذایی کامل و سبک زندگی سالم مهم است. علاوه بر بیشینه ساختن نتایج بالقوه شما، میتواند احتمال کاهش وزن را در طولانی مدت افزایش دهد.
آیا بیمه داروهای کاهش وزن را تحت پوشش قرار می دهد؟
اگر از نظر پزشکی ضروری در نظر گرفته شود، شرکتهای بیمه ممکن است داروهای کاهش وزن تجویزی خاصی را پوشش دهند. برخی از تولیدکنندگان کارتهای پساندازی نیز ارائه میدهند که میتواند به کاهش مبلغ پرداختی کمک کند.
آیا Ozempic و Wegovy داروی مشابهی هستند؟
Ozempic و Wegovy دو مارک مختلف از یک دارو به اسم سماگلوتاید هستند. با این حال، تفاوتهایی در دوز توصیه شده و نحوه تجویز هر کدام وجود دارد.
علاوه بر این، Wegovy برای مدیریت وزن مورد تایید FDA است. در حالی که Ozempic گاهی اوقات برای حمایت از کاهش وزن بدون تأیید پزشک استفاده میشود، در حال حاضر این دارو فقط برای کمک به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تایید شده است.
داروی جدید نسخهای برای کاهش وزن چیست؟
Saxenda (liraglutide)، Wegovy (semaglutide)و tirzepatide (Zepbound) سه داروی GLP-1 هستند که اخیراً برای کاهش وزن تأیید شدهاند. سایر داروهای GLP-1، مانند اوزمپیک (سماگلوتید)، نیز گاهی اوقات برای کنترل وزن غیرقابل و بدون تأیید پزشک تجویز میشوند.
حرف پایانی
داروهای تجویزی دارای شواهد قوی برای پشتیبانی از میزان اثربخشیشان برای کاهش وزن معنیدار دارند. با این حال، در نظر گرفتن معیارهای واجد شرایط بودن، عوارض جانبی بالقوه و اینکه آیا آنها برای استفاده طولانیمدت در نظر گرفته شدهاند یا خیر، مهم است.
علاوه بر این، اگرچه آنها میتوانند کاهش وزن را تسریع بخشند و حتی ممکن است مزایای سلامتی دیگری نیز داشته باشند، توجه داشته باشید که این داروها برای همه مناسب نیستند و پس از قطع مصرفشان ممکن است دوباره وزن اضاف کنید.
پزشک یا دیگر متخصص مراقبتهای بهداشتی مورد اعتماد میتواند به شما کمک کند داروی مناسب را انتخاب کنید و نحوۀ گنجاندن آن در برنامه مدیریت وزن سالم را برایتان شرح دهد.
در نهایت، حتماً بهخاطر داشته باشید این محصولات نباید در قالب «راهحلی سریع» برای کاهش وزن در نظر گرفته شوند. چاقی بیماری مزمن شناخته میشود و داروها تنها بخشی از یک برنامه درمانی برای کمک به کاهش وزن و حفظ آن هستند.
در مقابل، این داروها باید فقط طبق دستور مصرف شوند و در کنار رژیم غذایی متعادل، سبک زندگی سالم و فعالیت بدنی منظم برای بهترین نتایج همراه شوند.
دیدگاهتان را بنویسید